logo

Virginie Lovelinggebouw

Virginie Lovelinggebouw

Samer Alagha

Koningin Maria Hendrikaplein 70, Gent

LOCATIE

Virginie Lovelinggebouw

Het Virginie Lovelinggebouw is het kantoorgebouw aan het Gentse Sint-Pietersstation waar verschillende diensten van de Vlaamse overheid en de VDAB gehuisvest zijn. Het werd genoemd naar Virginie Loveling, een Oost-Vlaamse schrijfster uit de 19de eeuw. De 22 verdiepingen tellende toren van het gebouw is meteen de derde hoogste toren van de stad.

OPENINGSUREN
Ma-Vr: 09u-16u30
Za-Zo: gesloten

KUNSTENAAR

Samer Alagha

Kunstenaar, schilder, kalligraaf en leraar Samer Alagha is geboren en opgegroeid in Syrië. Hij volgde kunstonderwijs in Damascus en werd docent schilderkunst. Als de oorlog zijn land begon te verscheuren, moest hij vluchten. Eerst naar Libanon, daarna naar België waar hij in 2015 aankwam, later vervoegd door zijn echtgenote en twee kinderen.
"Ik wil leren, blijven leren. Ik ben op zoek naar wat ik wil vertellen over ginder en hier en toen en nu en verder…”
Zijn' piano heeft hij uitgewerkt als schilder en kalligraaf, met woorden van Arabische liederen die je kan spelen. De woorden dansen op de piano zoals een zanger ze zingt.

123-PETER

Refu Interim

Refu Interim wil asielzoekers, erkende vluchtelingen en andere groepen van migranten een duw in de rug geven in hun traject naar werk en in het uitbouwen van hun sociaal netwerk. Dit doen we door te fungeren als een ‘interimbureau’ dat helpt zoeken naar een job als vrijwilliger binnen de brede culturele, sociale en vrijetijdssector.

VREE WIJZE PARTNERS MAAT!

Sioen Film Fest Gent Port of Ghent Quatre Mains Stad Gent Glossy Stille Bliksem Anders. Code D'or Provincie Oost-Vlaanderen Blackbirds Quality colors Yamaha Tour support

We gebruiken cookies op onze website, maar alleen voor een betere surfervaring.